چرا ما به پرینترهای سه بعدی نیاز داریم و این تکنولوژی چه تفاوتی با دیگر روشهای ساخت دارد؟
بهتر است برای بررسی بهتر پرینترهای سه بعدی، واینکه چرا ما به پرینترهای سه بعدی نیاز داریم، آنها را تنها به عنوان یک روش تولید از میان دیگر روشهای تولید مانند ریختهگری، شکل دهی، ماشینکاری، پرس و … در نظر بگیریم. و تفاوت این تکنولوژی ،ساخت فزاینده در حجم های تولید پایین در مقایسه با ساخت سنتی بسیار قابل رقابت است. برای تولید نمونه هایی که شکل و اندازه آنها را تایید می کنند، این روش به مقدار قابل توجهی ارزان تر از روش های ساخت سنتی و معمولاً در ساخت قطعات کاربردی نیز رقابتی است.
با این کار میتوانیم نقاط قوت و ضعف پرینترهای سه بعدی را بهتر درک کنیم.
مزایا و معایب پرینترهای سه بعدی:
ما به پرینترهای سه بعدی نیاز داریم زیرا برخلاف روشهایی مثل ریختهگری نیازی به قالب سازی و تغییر کل فرآیند برای هر محصول جدید وجود ندارد و شما تنها با ساخت یک مدل سه بعدی میتوانید کار تولید را شروع کنید
دشوار است که بتوانیم یک کسب وکار خوب با تولید نمونه اولیه به روش سنتی ایجاد نماییم،و با توجه به نیاز ما،به دلیل آنکه زمان زیادی به هدر رفته و هر مشتری که یک نمونه اولیه از کار خود، بخواهد باید هفته ها منتظر بماند و در نتیجه ناامید می گردد.
با این وجود، چاپ سه بعدی تنها چند ساعت طول کشیده و هنگامی که طراح، ترسیم محصول را انجام می دهد، شما می توانید آن را تبدیل به یک فایل قابل خواندن توسط پرینترتبدیل نموده و چاپ نمایید، همچنین پروسه چاپ سه بعدی نیاز به مداخله ندارد، اگر شما آن را در انتهای روز راه انداختید می توانید فردا در انتظار قطعه آماده باشید.در نتیجه هیچ کس منتظر نخواهند ماند و محصولات سریع تر وارد بازار می شوند.
دور ریز کمتر
پرینترهای سه بعدی به دلیل این که از صفر شروع میکنند و لایه به لایه تنها چیزهایی که نیاز است را قرار میدهند دور ریز بسیار کمتری نسبت به روشهای دیگر مثل ماشین کاری دارند که از یک حجم بزرگ شروع میکنند تا به شکل مورد نظر برسند.
هزینه کمتر
تمامی موارد بالا باعث میشود که هزینه تولید در مقیاس پایین نسبت به دیگر روشها کمتر باشد.
امکان تولید اشکال پیچیده
در روش پرینت سه بعدی، امکان تولید محصولات و حجمهای بسیار پیچیدهای وجود دارد که امکان ساخت آنها با دیگر روشهای تولید کمی دور از تصور است.
اما نقاط ضعف این تکنولوژی کجاست؟
تولید شمار بالا
پرینت سه بعدی برای تولید در تعداد بالا به صرفه نیست و هزینه و زمان بسیار زیادی نسبت به روشهای دیگر میگیرد.
تنوع مواد قابل تولید
به دلیل نوپا بودن این تکنولوژی (پرینتر سه بعدی) ، با وجود پیشرفتهای بسیار زیاد، هنوز هم بسیاری از مواد وجود دارند که قابلیت تولید با پرینت سه بعدی را ندارند و این یک سد بزرگ بر سر راه این روش است. برای مثال اکثر آلیاژهای فلزی به دلیل نقطه ذوب بالا امکان تولید به روش پرینت سه بعدی را ندارند.
ابعاد محصولات
تولید محصولات با ابعاد بزرگ در اکثر موارد با پرینترهای سه بعدی امکانپذیر نیست و یا با محدودیتهای فراوانی روبهرو است.
نیاز به مهارت بالا و سعی و خطا
در نگاه اول این مورد ضعف به شمار نمیرود و شامل حال تمام روشهای تولید میشود. اما تبلیغات گستردهای که روی این تکنولوژی صورت گرفته و آن را به عنوان یک روش تولید بسیار ساده و به اصطلاح پلاگ اند پلی نشان میدهد باعث افزایش سطح انتظار در افراد میشود. انتظاری که اغلب بعد از چندبار کار با این دستگاههای پرینتر سه بعدی برآورده نمیشود. شاید بتوان این مشکل را به شرکتهای تولید کننده دستگاههای پرینت سه بعدی نسبت داد و نه به خود تکنولوژی.
با تمام این تفاسیر آیا پرینترهای سه بعدی انقلاب به پا خواهند کرد؟
به نظر ما تکنولوژی پرینت سه بعدی به خودی خود و به عنوان یک روش تولید تغییر آنچنانی ایجاد نخواهد کرد. اما اگر آن را در ارتباط با جنبش خلاق در نظر بگیریم و با توجه به این که ما به پرینترهای سه بعدی نیاز داریم تا فرآیند تولید را از انحصار کارخانههای معدود در آورده و روی میز میلیونها فرد و گروه مستقل آورده، میتوانیم انتظار یک تغییر بزرگ را داشته باشیم.
دیدگاه خود را بنویسید